Ambassadeurs Michael-Wings openen 19e Michael-Wing-Systeem in VU medisch centrum

 

Amsterdam – Met de schenking van 15 laptops, medisch hygiënisch toetsenborden en gratis draadloos internet, kunnen de kinderennop de kinderafdelingen van VU medisch centrum vanaf vandaag altijd online zijn vanuit bed. Hun verblijf in het ziekenhuis zal aangenamer worden, nu zij contact kunnen onderhouden met familie, vrienden en school.
De uitbreiding van het Michael-Wing-Systeem vond woensdag 12 december plaats en is het alweer de negentiende keer dat een kinderafdeling in Nederland is voorzien van het Michael-Wing-Systeem. De stichting doet dat met hulp van sponsors, donateurs en acties die worden georganiseerd door derden. Het Michael-Wing-Systeem in VU medisch centrum is volledig gefinancierd door samenwerkingspartner van Michael-Wings, Stichting Bladt.
 
Over Stichting Bladt Charity
Stichting BLADT Charity ondersteunt projecten op het raakvlak van Gezondheid en Welzijn. De ondersteuning bestaat meestal uit geld (een deel van de kosten van een vastomlijnd project). Daarnaast geven zij vanuit het eigen netwerk advies, begeleiding, en soms een gift in natura.
Buitenwereld
Het beschikbaar stellen van het Michael-Wing-Systeem gebeurt ter nagedachtenis aan de 18-jarige Michael Kenniphaas, die in 2005 aan leukemie overleed in het VUmc-ziekenhuis in Amsterdam. Tijdens zijn ziekbed miste hij contact met de buitenwereld via internet. Hij bedacht dat hij er na zijn ziekte voor zou gaan zorgen dat dit overal werd ingevoerd. Helaas kreeg hijzelf de kans niet, doordat de leukemie het van hem won. De stichting voert nu uit zijn naam alsnog het idee van Michael Kenniphaas uit.
Ambassadeurs
Michael-Wings heeft in Nederland tal van bekende ambassadeurs. Ambassadeurs, Wolter Kroes, Dr. Janneke Schermers, Sasja Brouwers en Owen Laponder onthulden samen met de patiëntjes Paul en Leon de eerste laptops voor VU medisch centrum die samen met Sasja en Wolter de strijd aangingen wie het eerst online was.
Personeel en artsen van de kinderafdelingen zijn enorm blij met de aanwinst en hopen dat veel kinderen ervan kunnen genieten.De fotoreportage is gemaakt door Arnold Goossen, meer foto’s te bekijken zijn op www.arnoldfoto.nl

 

Het laatste Nieuws

Volg ons via

Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Volg ons via Rss

Contact informatie

Contact informatie afbeelding

Stichting Michael-Wings
G.H.Hoytinkstraat 67
1827PM Alkmaar
IBAN: NL33ABNA0552495379
Kvk nr. 37128407

Email. info@michael-wings.nl
Tel nr. 06-53183050

Email.
secretariaat@michael-wings.nl

Stichting Michael-Wings is een Anbi

U kunt hier een donatie maken