Fietsen voor Michael-Wings

Alkmaar – Michael-Wings Events organiseert zondag 19 mei, 1e Pinksterdag, voor de tweede keer de fietstocht Koedijk – Koedijk voor Stichting Michael-Wings. De fietstoertocht is voor jong en oud.

Mooie routes

We hebben twee mooie routes door het Noord-Hollandse polder- en duingebied uitgestippeld. Starten kan tussen 10.00 – 12.00 uur en einde is tussen 16.00 – 17.00 uur. Men kan kiezen voor een tocht van 35 of 55 kilometer, met sfeervolle stopplaatsen. Deelnemers krijgen op vertoon van het deelnameformulier onderweg gratis koffie, of frisdrank en gebak bij de adressen die op het formulier zijn vermeld.

Goede doel

Stichting Michael-Wings zet zich actief in voor het creëren van internet aan bed op de kinderafdelingen van ziekenhuizen en zorgcentra in Nederland. Door middel van het Michael-Wing-Systeem kunnen patientjes tijdens korte of langdurige ziekenhuisopnamen contact onderhouden met familie, vrienden en klasgenoten. Internet biedt mogelijkheden tot communicatie en geeft kinderen in tijden van ziekten een handvat tot afleiding wat juist in deze tijden zo gewenst is. Op dit moment beschikken 18 ziekenhuizen en twee zorginstellingen over het Michael-Wing-Systeem. Echter de wachtlijst telt 51 ziekenhuizen, dus is er nog veel geld nodig.

Het Michael-Wings- System

Het Michael-Wing-Systeem is de naam van het pakket dat Stichting Michael-Wings de aangesloten ziekenhuizen en zorgcentra aanbiedt. Dit systeem bestaat uit draadloos internet, medisch hygiënische toetsenborden en de laptops zelf. Afhankelijk van het aantal bedden op een kinderafdeling in en zorginstelling zijn de kosten van een systeem tussen de 12.000 en 30.000 euro.

Fietstocht bedoeld voor jong en oud

Het startgeld bedraagt 10 euro, kinderen tot 12 jaar betalen 5 euro. Het is de bedoeling dat er zoveel mogelijk geld opgehaald wordt voor het goede doel. De inschrijfkosten kunnen contant betaald worden bij de start, maar ook worden gestort op rekeningnummer 55.24.95.379 van Stichting Michael-Wings onder vermelding van ‘fietstoertocht’ en de naam van de deelnemer. Op de website wordt de stand van de donaties bijgehouden en alle deelnemers ontvangen bij de finish een herinnering. Alle opbrengst minus kosten zijn voor Stichting Michael-Wings.

Meldt u nu aan!

Meldt u aan en fiets de Uitgeestroute mee! Start- en finish van de fietstoertocht is Maalderij De Gouden Engel in Koedijk. Inschrijven kan via events@michael-wings.nl of kijk op www.michael-wings.nl. Fietst u niet mee maar wilt u wel doneren stort dan uw bijdrage op het hierboven vermelde rekeningnummer. Ook bedrijven zullen wij belonen door hun logo met een link naar de eigen website hier te vermelden. U sponsort ons, wij presenteren u op onze goed bekeken website.

 

Het laatste Nieuws

Volg ons via

Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Volg ons via Rss

Contact informatie

Contact informatie afbeelding

Stichting Michael-Wings
G.H.Hoytinkstraat 67
1827PM Alkmaar
IBAN: NL33ABNA0552495379
Kvk nr. 37128407

Email. info@michael-wings.nl
Tel nr. 06-53183050

Email.
secretariaat@michael-wings.nl

Stichting Michael-Wings is een Anbi

U kunt hier een donatie maken