Filmregisseur Steven de Jong in actie voor Michael-Wings

HARLINGEN  - Filmregisseur Steven de Jong heeft zaterdag op de laatste dag van KEIK 2015 (Kunstevenement in de Kerk) opgetreden als veilingmeester bij een kunstveiling in de Hervormde kerk. De veiling onder leiding van de ambassadeur van de stichting leverde in totaal 1585 euro op. 

De opbrengst van de veiling is bestemd voor de Michael-Wings stichting. Deze stichting zet zich in voor het realiseren van gratis internet met laptops aan bed op de kinderafdelingen van ziekenhuizen. Woensdag 10 juni wordt het 25e Michael-Wing Systeem in het MC Zuiderzee in Lelystad in gebruik genomen.

Filmregisseur Steven de Jong trad zaterdag op als veilingmeester. Op humoristische wijze zorgde veilingmeester Steven de Jong ervoor dat alle KEIK kunstvoorwerpen werden geveild met een totaal opbrengst van € 1.585,-- voor de Stichting Michael-Wings Het absolute topstuk was een foto van Jurjen Backer Dirks dat voor 270 euro werd geveild.

Vervolgens werd Theo Kalksma, vrijwilliger van Stichting Michael-Wings, verrast en was hij zichtbaar geroerd toen aan hem voor zijn vele belangeloze werk voor de stichting de “Michael-Wings award 2015” door het bestuur werd uitgereikt.

Voorafgaande de Michael-Wings veiling maakte Hein Kuiken, wethouder van onder andere Cultuur, de winnaars bekend van de Theo Brandsmaprijs voor het beste kunstwerk op de tentoonstelling en de Camera Award fotoprijs.

De jury onder voorzitterschap van Kees van Twist kende de prijs voor het beste kunstwerk toe aan Alyna Smith van Abbema. De fotoprijs, Camera Award 2015,  ging naar Anna Zuidema voor haar foto “Walk Alone”.

Beide juryrapporten prezen ook de opzet van het evenement en de mogelijkheden die het evenement heeft voor de komende jaren.

Foto’s: Stichting Michael-Wings 

Video: CZVideoful

 

Het laatste Nieuws

Volg ons via

Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Volg ons via Rss

Contact informatie

Contact informatie afbeelding

Stichting Michael-Wings
G.H.Hoytinkstraat 67
1827PM Alkmaar
IBAN: NL33ABNA0552495379
Kvk nr. 37128407

Email. info@michael-wings.nl
Tel nr. 06-53183050

Email.
secretariaat@michael-wings.nl

Stichting Michael-Wings is een Anbi

U kunt hier een donatie maken