Michael-Wing-Systeem dichterbij voor Beatrix Kinderziekenhuis in UMCG Groningen

Groningen – Iris van der Bijl, Jildau Idsardi en Rianne Kooi liepen in juni de Loop van Leeuwarden.
Daarvoor hadden zij een speciaal doel: geld ophalen voor de Stichting Michael-Wings. Ook daarvoor hadden ze een bijzondere reden: twee zusjes van Ilse van der Bijl, één van de hardloopsters, hebben leukemie en de meiden weten daardoor uit eigen ervaring hoe belangrijk het is voor kinderen in het ziekenhuis om een internetaansluiting bij het bed te hebben.

Stichting Michael-Wings bekostigt laptops en gratis internetaansluiting voor kinderen in het ziekenhuis. “Mijn zusjes kunnen alleen telefonisch contact hebben met klasgenoten, vrienden en familie, als zij in het ziekenhuis liggen” vertelt Iris van der Bijl. “Dat is in deze tijd nogal ouderwets.”

Jildau Idsardi en Rianne Kooi uit Suwäld en Iris van der Bijl uit Sumar lieten zich sponsoren voor hun deelname aan de vijf kilometer lange hardloopwedstrijd in Leeuwarden. Samen met hun vriendinnen Melissa Breur en Benthe-Anne Booi uit Hurdegaryp en Gerdina Boltjes uit Jistrum, benaderden ze zoveel mogelijk mensen met de vraag voor twee euro te raden hoe lang de drie hardloopsters over de Loop zouden doen. Degene die er het dichtst bij zat won een taart. “We deden er 26 minuten en 46 seconden over”, vertelt Iris. Het Thomashuis in Sumar won de taart. Zij schatten de te lopen tijd op 26 minuten en 20 seconden. De meiden kunnen trots zijn. “We hebben 921 euro opgehaald voor de Stichting Michael-Wings en het UMCG in Groningen”.

Vrijdag 26 oktober overhandigde de Friese Supermeiden de cheque, aan het bestuur van Stichting Michael-Wings, in het kindertheater van het UMCG in Groningen. Voorzitter John Kenniphaas was onder de indruk van het fantastische initiatief van de meiden die op deze manier een bijdrage hebben geleverd om het Michael-Wing-Systeem nog dit jaar in het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG te realiseren.

Stichting Michael-Wings heeft zich dit jaar ten doel gesteld om het Beatrix Kinderziekenhuis in het UMCG te voorzien van 40 laptops- en medisch hygiënische toetsenborden en gratis draadloos internet. Maar het financiële plaatje is nog lang niet rond en is er nog veel geld nodig. De totale begroting bedraagt 40.000 euro en er is nog ruim 29.000 euro nodig.

Help, net als Iris, Melissa, Benthe Anne, Gerdina en Rianne, mee het doel van Stichting Michael-Wings te verwezenlijken. Heel wat zieke kinderen zullen u zeer dankbaar zijn.

Meer informatie over Stichting Michael-Wings vindt u op de website; www.michael-wings.nl

 

 

Het laatste Nieuws

Volg ons via

Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Volg ons via Rss

Contact informatie

Contact informatie afbeelding

Stichting Michael-Wings
G.H.Hoytinkstraat 67
1827PM Alkmaar
IBAN: NL33ABNA0552495379
Kvk nr. 37128407

Email. info@michael-wings.nl
Tel nr. 06-53183050

Email.
secretariaat@michael-wings.nl

Stichting Michael-Wings is een Anbi

U kunt hier een donatie maken