René van der Gijp opent 18e Michael-Wing-Systeem in Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht

Dordrecht - Dankzij de schenking van acht laptops, medisch hygiënische toetsenboorden en gratis draadloos internet, kunnen kinderen op de kinderafdeling van het Albert Schweitzer ziekenhuis (Dordwijk) vanaf vandaag altijd online zijn vanuit bed. Hun verblijf in het ziekenhuis zal veel aangenamer worden, nu zij makkelijker contact kunnen onderhouden met het thuisfront, vrienden en school.

De computers werden woensdag 7 november overhandigd door Stichting Michael-Wings, die hiermee al voor de achttiende keer een kinderafdeling in Nederland heeft uitgerust met het Michael-Wing-Systeem. De stichting doet dat met de hulp van sponsors, donateurs en acties die worden georganiseerd door derden.

Buitenwereld
Het beschikbaar stellen van het Michael-Wing-Systeem gebeurt ter nagedachtenis aan de 18-jarige Michael Kenniphaas, die in 2005 aan leukemie overleed in het VUmc-ziekenhuis in Amsterdam. Tijdens zijn ziekbed miste hij contact met de buitenwereld via internet. Hij bedacht dat hij er na zijn ziekte voor zou gaan zorgen dat dit overal werd ingevoerd. Helaas kreeg hijzelf de kans niet, doordat de leukemie het van hem won. De stichting voert nu uit zijn naam alsnog het idee van Michael Kenniphaas uit.

Ambassadeur
Michael-Wings heeft in Nederland tal van bekende ambassadeurs. Geboren Dordtenaar, oud-voetballer en voetbalanalist René van der Gijp onthulde samen met de patiëntjes Demy en Amina de eerste computer voor het Albert Schweitzer ziekenhuis (eerste foto), die direct daarna op bed belandde bij de opgenomen Brian (tweede foto).

Personeel en artsen van de kinderafdeling zijn enorm blij met de aanwinst en hopen dat veel kinderen ervan kunnen genieten.

 
fotoreportage is gemaakt door Arnold Goossen, meer foto’s te bekijken zijn op www.arnoldfoto.nl

 

 

Het laatste Nieuws

Volg ons via

Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Volg ons via Rss

Contact informatie

Contact informatie afbeelding

Stichting Michael-Wings
G.H.Hoytinkstraat 67
1827PM Alkmaar
IBAN: NL33ABNA0552495379
Kvk nr. 37128407

Email. info@michael-wings.nl
Tel nr. 06-53183050

Email.
secretariaat@michael-wings.nl

Stichting Michael-Wings is een Anbi

U kunt hier een donatie maken