Vandaag staan we stil bij het feit dat Michael-26 jaar geleden geboren is!

27-02-2013, vandaag staan we stil bij het feit dat Michael-26 jaar geleden geboren is!

Michael miste in het ziekenhuis zijn internet contacten. Zijn huiswerk kon hij niet mailen en msn-en met zijn vrienden was een groot gemis. Als hij genezen was, zo bedacht hij, dan zou hij op de kinderafdeling van het ziekenhuis waar hij lag, internetfaciliteiten regelen.

Michael Kenniphaas is 16 april 2005 overleden aan de ziekte ‘Acute Lymfatische Leukemie’.
Zijn familie en zijn vrienden hebben zijn laatste wens waargemaakt, draadloos internet aan bed in het ziekenhuis waar Michael heeft gelegen.

Behandeling In VUmc

Michael werd opgenomen op de oncologische kinderafdeling van het VUmc te Amsterdam. Hij zou een behandeling krijgen die 109 weken zou gaan duren. De eerste acht maanden bestonden uit zware chemokuren. Daarna zou hij in 67 weken in een onderhoudsprogramma komen. Na de eerste 4 weken bleken de chemokuren aan te slaan. Vele ziekenhuisopnames en afzien was het gevolg zonder ooit maar te klagen. Michael was een zeer opgewekte en positief ingestelde jongen. Hij sleepte iedereen er doorheen. Na acht maanden kwam de ziekte onverwachts terug, net nadat hij de laatste zware chemokuur had gehad. 10 weken lang is daarna heel intensief geprobeerd om de ziekte de kop in te drukken. Op 16 april 2005 was de ziekte Michael de baas en is hij op 18 jarige leeftijd overleden.

Michael klaagde nooit.

Hij was met een studie bezig, want hij wilde dolgraag F16 jachtvlieger worden.
Hij ging tussen de kuren door gewoon naar school. Hij, en ook wij waren er rotsvast van overtuigd dat hij beter zou worden.

Geen Internet

Michael miste tijdens zijn opnames in het ziekenhuis het internet. Hij kon niet d.m.v. MSN contact houden met zijn vrienden en familie. (heden ten dagen Twitter en Facebook). Ook kon hij zijn huiswerk niet verzenden naar school. 

Voordat de ziekte terug kwam, was hij op het idee gekomen om de oncologische afdeling van het Vumc in Amsterdam te voorzien van internet. Helaas heeft hij dat niet te kunnen bewerkstelligen. Familie en vrienden hebben dit na Michael zijn overlijden opgepakt. De actie Michael-Wings werd gestart met als doel internet en laptops voor de kinderafdeling van het Vumc. Dit is snel gelukt want op 19 december 2005 had de afdeling internet. Dit werd toch een feestelijke opening en het eerste “Michael-Wing-Systeem” was een feit. Dankzij de actie konden wij laptops en internet aanbieden aan de afdeling. Het systeem is uitermate geschikt voor zieke kinderen die meestal lang op bed en/of op hun kamer moeten blijven. Vele lovende reacties hebben wij van de kinderen en ouders mogen ontvangen. Door de enorme belangstelling van andere ziekenhuizen, weten we hoe belangrijk dit is. 

In 19 ziekenhuizen en zorgcentra zijn de kinder- en jeugdafdelingen dankzij Michael voorzien met het Michael-Wing-Systeem. Op dit moment is er een wachtlijst met 53 ziekenhuizen en heeft stichting Michael-Wings nog een hele missie te gaan. 

Michael we zijn enorme trots op de ideeën en handvaten die je ons hebt gegeven en die geleid hebben tot het schitterende resultaat. We missen je nog elke dag je lach, je humor en je persoonlijkheid.

 

Het laatste Nieuws

Volg ons via

Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Volg ons via Rss

Contact informatie

Contact informatie afbeelding

Stichting Michael-Wings
G.H.Hoytinkstraat 67
1827PM Alkmaar
IBAN: NL33ABNA0552495379
Kvk nr. 37128407

Email. info@michael-wings.nl
Tel nr. 06-53183050

Email.
secretariaat@michael-wings.nl

Stichting Michael-Wings is een Anbi

U kunt hier een donatie maken