Zieke kinderen thuis met Michael – Wings in St Jansdal

Op de kinderafdeling van ziekenhuis St Jansdal werd woensdagmiddag 11 maart dubbel feest gevierd. Stichting Kind & Ziekenhuis kende de kinderafdeling de derde bronzen smiley toe, hét keurmerk voor kindvriendelijke zorg en voorzieningen. Deze keer vanwege de kraamafdeling waar bezoek altijd welkom is, baby’s en moeders bij elkaar blijven en eenpersoonskamers zijn.

Daarnaast overhandigde ‘The Voice of Holland zanger’ David Dam als nieuwste ambassadeur van Stichting Michael-Wings het 24ste Michael-Wing Systeem aan de kinderafdeling.

Zeven nieuwe laptops- en medisch hygiënische toetsenborden maken internet aan bed mogelijk, waardoor er een digitale weg is tussen ziekenhuis en thuis. ,,En dat is heel belangrijk”, meent de dertienjarige Mike de Boer. In totaal heeft hij een jaar in het ziekenhuis gelegen. Vaak alleen op een kamer. Hierdoor weet hij hoe waardevol het is contact te houden met het ‘gewone’ leven. ,,Nu er internet is kunnen mijn klasgenoten het huiswerk simpel mailen zodat ik eindelijk bij kan blijven op school. En het is fijn om met vrienden te appen. Dan heb ik het gevoel dat ik er nog echt bij hoor”.

Naast de digitale verbinding met leeftijdsgenootjes, familie en school is het volgens Alessandro, 11 jaar, per slot van rekening ook gewoon amusant om een laptop met Wi-Fi tot je beschikking te hebben. ’s Avonds een boek lezen vinden de meesten nou eenmaal niet zo leuk verklapt hij. ,,Het is tof om dan nog op YouTube te zoeken naar gekke filmpjes. Daar word ik vrolijk van. Een verblijf in het ziekenhuis kan namelijk best wel lang duren en saai zijn. Helemaal als de speelkamer dicht is. Maar dat is nu verleden tijd.

 

 

Het laatste Nieuws

Volg ons via

Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Volg ons via Rss

Contact informatie

Contact informatie afbeelding

Stichting Michael-Wings
G.H.Hoytinkstraat 67
1827PM Alkmaar
IBAN: NL33ABNA0552495379
Kvk nr. 37128407

Email. info@michael-wings.nl
Tel nr. 06-53183050

Email.
secretariaat@michael-wings.nl

Stichting Michael-Wings is een Anbi

U kunt hier een donatie maken