Opening van het 4e Michael-Wing-system van Nederland in Alkmaar.
Het is alweer 3 jaar geleden dat het 1e Michael-Wing-system online ging in het VU medisch centrum te Amsterdam. Daarna werden wij verrast door heel veel voorstanders van het Michael-Wing-system. Zo hadden wij binnen de kortste tijd een wachtlijst van 14 ziekenhuizen die dit systeem ook wilden hebben.
Dit heeft ons in oktober 2006 doen besluiten om de stichting Michael-Wings op te richten. Na de oprichting heeft het bestaan van het Michael Wing system zich als een olievlek over het land uitgespreid. Nu kwamen uit alle Nederlandse windstreken verzoeken van ziekenhuizen om in aanmerking te mogen komen voor het Michael-Wing-system. Zo is de wachtlijst tot dit moment gestegen naar 36 ziekenhuizen en 2 zorgcentra. Michael had het dus goed gezien, wat hij miste, blijken velen te missen.
Zoals u misschien weet, wilde Michael F16 piloot worden en ging hij gewoon tijdens zijn ziekte verder met zijn studie. Zijn passie was heel groot: dat kunnen de piloten van het 322e squadron van Vliegbasis Leeuwarden beamen. Ook tijdens zijn ziekte kwam zijn passie veelal naar voren. Wat hem irriteerde was dat hij zijn huiswerk niet kon verzenden via internet naar school. Maar hij baalde ook dat hij niet kon MSN-en met zijn vrienden via het populaire Messenger progamma.
Communiceren via MSN is gemakkelijker, goedkoper maar vooral leuker dan per telefoon. Maar ook mailtjes versturen met hoe het er voorstond met zijn ziekte, was Michael zijn idee.
Hij hoefde zo maar één keer z’n verhaal te vertellen, het verhaal bleef zo hetzelfde en over zijn ziekte hoefde hij het niet steeds te hebben.
Michael heeft in januari 2005, 3 maanden vóór zijn overlijden, het idee geuit om de kinderafdeling van het VU medisch centrum na zijn behandeling te laten voorzien van internetfaciliteiten aan bed, hij noemde dit “ICT aan bed”.
Als dank voor zijn behandelingen en alle goede zorgen in het ziekenhuis wilde hij dat alle kinderen die daar worden opgenomen wel konden internetten, om zodoende goed te kunnen communiceren met familie, school en vrienden.
Een half jaar naar zijn overlijden hebben wij dit namens Michael kunnen realiseren. Daarna is, vanwege de enthousiaste reacties en vele aanvragen, de Stichting Michael Wings opgericht. Inmiddels zijn er dit jaar al weer 2 Systems operationeel geworden: het 2e system draait vanaf januari in het Rode kruis ziekenhuis van Beverwijk (geopend door dr Janneke P. Schermers)en het 3e systeem is op 19 juni geopend in het Westfriesgasthuis van Hoorn.( door minister Ab Klink)
Het Michael-Wing-System heet afgekort “ Michael-Wings “ Wings staat voor vleugels en onderscheidingen in de vliegerij Wings is in ons geval ook de afkorting van Wireless Internet Network Gateway System.
Michael Wings bestaat uit;
Een draadloos netwerk, een aantal (in dit geval 10) medisch hygiënische toetsenborden en (ook in dit geval) 10 laptops (of zoals we ze tegenwoordig ook wel noemen: notebooks)
Michael was in behandeling in het VU medisch centrum, maar om zijn reistijden wat te kunnen beperken, kon Michael hier in het MCA, ook wel eens voor controle bij dr. Blok.
Hier heeft hij ook wel eens een bloedtransfusie gekregen.
Dan lag hij hier op de afdeling. Hij hoopte dat de transfusie niet zo lang zou duren, want hij had in de avond een afspraak met een stuk of 8 van zijn vrienden. Maar goed, zo’n transfusie duurt even, dus kwamen zijn vrienden gewoon hier bij Michael op bezoek. Het zijn herinneringen hier op de afdeling. Toen nog zonder internet.
Maar vanaf vandaag sluit ook deze afdeling van het MCA haar internetloze tijdperk.
Een nieuw tijdperk breekt hier aan, waarin kinderen via de moderne communicatiemiddelen dichter bij elkaar komen, dichter bij familie, dichter bij vrienden en dichter bij school.
Het is werkelijk fantastisch wat de directie en de ICT-afdeling van dit ziekenhuis voor elkaar heeft gekregen. Niet ieder ziekenhuis is hetzelfde. Hier zaten nogal wat beren op de weg maar alle obstakels zijn overwonnen en het Michael Wing system kan online! Daar kunnen andere ziekenhuizen, zoals bijvoorbeeld in Den Helder, een voorbeeld aan nemen! Chapeau MCA!
Wheels for Wings
Al sinds de opening van het Michael-Wing-system in Beverwijk hebben wij contact met Yvo Grote, een journalist van het NHD, en later ook met zijn zwager Tirso Dieleman.
In een gesprek bij ons thuis wilde deze helden voor Stichting Michael-Wings een uitdaging aan gaan om met een oude Nissan Patrol 7500 kilometer te gaan rijden van Amsterdam naar Dakar. Om hiermee geld in te zamelen voor Stichting Michael-Wings. Dit Avontuur sprak ons zeer aan. Wij hoorden deze mannen aan en beluisterden dezelfde passie en gedrevenheid om iets te willen realiseren, zoals onze Michael dat ook had.
Wij, als Stichting Michael-Wings, hebben direct onze onvoorwaardelijk steun toegezegd aan deze twee mannen.
Even een naam voor de actie bedenken en Wheels for Wings was geboren.
Met heel veel acties en de wekelijkse Column in het Noord-Hollands Dagblad spanden de mannen, samen met hun vrouwen en natuurlijk Skip, zich tot het uiterste in.
Na een drukke voorbereiding was het dan op 8 november jongsleden zover. Wij konden de mannen uitzwaaien bij het vertrek vanaf het IJburger strand in Amsterdam. Vanaf daar werd er koers gezet naar Dakar . Vervolgens hebben wij alle avonturen( 3 x in de week) in de Alkmaarse krant kunnen meebeleven; een afgebroken wiel, een fietser in de woestijn, een modderbad terwijl het nooit regent en dan die gele trui bij de eindstreep….En wat dacht je van die vreugderit door het zeewater? Jullie maar denken dat hierdoor de verlichting van de auto een eigen leven ging leiden….. Yvo en Tirso, mede dankzij fantastische jullie inspanning wordt het Michael-Wing-system hier in het MCA mogelijk gemaakt. Wij zeggen jullie namens alle zieke kinderen die hier gebruik van maken, hartelijk dank!
Dames en heren aan hartelijk applaus voor het team Wheels for Wings……………. Straks na de opening krijgen jullie een herinnering voor het leven namens de stichting……..
Wij geloven erin, dat Michael meekijkt en zeer tevreden zal toezien als straks opnieuw een kinderafdeling is voorzien van het Michael-Wing-system, zijn systeem, zijn idee, zijn wens.
Hij ging dus voor zijn System, als een jachtvlieger vliegt hij verder: Op naar het volgende systeem! Niet alleen het vliegen met een F16 was zijn passie: De zeearend was Michael zijn dier.
Hij zei altijd: “een Zeearend is het ultieme teken van vrijheid en vliegen, daarbij is een Zeearend ook ontzettend krachtig en slim.” Hij is nu geland en zal zo weer gaan vliegen. Maar daarover zo dadelijk meer.
Honderden keren zijn we met de auto naar het VU medisch centrum gereden voor de vele behandelingen en kuren die Michael moest ondergaan. Telkens reden we toen langs het in aanbouw zijnde DSB Stadion.
We spraken er dan over, hoe het stadion er uit zou komen te zien. Na de wedstrijden van AZ werd er natuurlijk gesproken over het resultaat. Dat later Louis van Gaal trainer werd van AZ zou Michael zeker deugd gedaan hebben. Niet alleen als trainer maar ook de persconferenties hadden altijd onze bijzondere aandacht. Vooral voor de manier waarop die trainer opkomt voor zijn spelers en voor zijn club.
Michael was altijd onder de indruk van de trainer van Gaal, over zijn inspirerende manier van omgaan met mensen, respect blijven tonen ondanks de soms respectloze aantijgingen.
En als de club van Louis van Gaal (toen Ajax en en als TD) dan had gewonnen, zei Michael: “ Louis heeft weer gelijk, hij is gewoon Top!”
“Top” vinden wij het dan ook dat Louis van Gaal hier vandaag aanwezig is, en dat hij het 4e Michael-Wing-system wil openen, hier in het Ziekenhuis van Alkmaar.
Michael en zijn broers, en ook Stichting Michael-Wings zijn hier echt trots op, Dames en Heren,
Gaarne uw aandacht voor de heer Louis van Gaal !
Louis van Gaal Bedankt de vorige spreker;
“Ik zou het niet beter kunnen verwoorden”
Van Gaal legt uit waarom hij vriend is geworden van Stichting Michael-Wings;
Ik ben een communicator die heel veel communiceert en heel veel probeert uit te leggen in functie als Trainer/Coach. Alles wat er bij AZ gebeurt leg ik uit, waarom ik de beslissing neem en ben dus ook een man die met de computer werkt. Zonder computer zou ik niet meer kunnen. Vroeger deed ik alles op een A4-tje en schilderde ik alles vol. Nu doe ik dat met een PowerPoint presentatie. Dat is een middel om te communiceren. Deze stichting doet dat omdat ze de boodschap willen over brengen en daar gaat het om. En ook dat je met mensen kan communiceren ook al kan je dat misschien niet lijfelijk. En daarom is het zo belangrijk dat ook in het ziekenhuis dat mogelijk is. De vader van Michael heeft al gecommuniceerd waarom, dus dat hoef ik niet nog eens te herhalen. Ik ben ongelofelijk trots dat ons ziekenhuis, want het MCA is inderdaad een AZ ziekenhuis , toch het 4e ziekenhuis is dat zo’n Michael-Wing-system onder zijn hoede krijgt. Ik ben nog veel blijer voor de kinderen want daar gaat het uiteindelijk om en dat het top is dat ik hier ben, voor mij is het een fluitje van een cent. Ik kom hier binnen krijg een mooie parkeerplaats, mag wat zeggen, maar de familie Kenniphaas en haar vrienden hebben het meeste werk gedaan en het mooie is dat ze de geest van Michael willen laten doorleven en dat met zo’n goed doel. Communicatie voor kinderen met de buitenwereld. Ik ben trots dat ik een laptop mag geven aan bas Groothuizen. Ik heb nog gevraagd of hij familie was van Angela Groothuizen… dat is hij niet ahahahha……
Maar Bas staat daar vol verwachting om een laptop in ontvangst te nemen.
Louis van Gaal knipt vervolgens de web draden door en Bas neemt de 1-ste van de 10 laptops in ontvangst.
Louis vraagt aan Bas of hij kan laten zien of het system werkt; nadat Bas de laptop heeft opgestart showt Louis hem vol trots aan al het publiek. Na een ovationeel applaus en de dank aan de heer van Gaal is het systeem officieel geopend in het MCA.
Na deze opening kreeg Yvo Grote het woord namens Wheels for Wings.
Hierin belichte hij de goede klik en samenwerking met stichting Michael Wings. Via het sms front kregen zij te horen dat Michael met hen mee was en als een soort beschermengel mee zou reizen. Waarom het wiel dan moest afbreken was hen dan een raadsel. Maar het antwoord was snel gevonden want Michael zou gezegd hebben, het moet wel een uitdaging blijven. Maar dat hij erbij was zou je zeker kunnen verklaren, want waarom zouden wij dan als enigste van de groep door het moeras zijn gekomen.. Daarna stonden wij voor het grote avontuur om de woestenij van Mauritanië te doorstaan en hebben daar geen echte problemen meer gehad.
Vervolgens wilde Yvo overgaan tot de overhandiging van de vette check van maar liefst € 9500.- Wat een geweldige opbrengst. Yvo wist nog te melden dat de opbrengst nog aangevuld zou worden. Wij van Stichting Michael-Wings vinden dit al een geweldig resultaat.
Dr E George namhet slotwoord en bedankte iedereen voor de mooie woorden en is heel blij dat het Michael-Wing system online was gegaan op de kinderafdelingen. NA deze dank was er voor een ieder een hapje en drankje wat voor alle genodigden klaar stond.
Stichting Michael-Wings
G.H.Hoytinkstraat 67
1827PM Alkmaar
IBAN: NL33ABNA0552495379
Kvk nr. 37128407
Email. info@michael-wings.nl
Tel nr. 06-53183050
Michael-Wings © 2005-2014. Webdesign by Eyenox Media
onderhoud wordt uitgevoerd door Kommas.nl