Ervaringen van kinderen

Priscilla (RKZ Beverwijk)

Priscilla is elf jaar en heeft 17 dagen in het Rode Kruis ziekenhuis in Beverwijk gelegen. Tijdens haar ziekenhuisbezoek kon ze gebruik maken van een van de Michael Wings laptops. Haar moeder verteld iets over haar tijd in het ziekenhuis en over het Michael Wings System.

Ik ben de moeder van Priscilla, 11 jaar. ze zit naast mij maar typt nog wat lastig dus vandaar dat ik typ voor haar. Priscilla heeft zich bij een vriendinnetje verbrand aan heet frituurvet. Ze waarschuwde het vriendinnetje nog dat ze moest oppassen en of ze dat wel mocht, frietjes bakken.Haar vriendinnetje zei dat ze dat zo vaak deed dus ach, geen probleem! Toen de grote broer thuis kwam bleek het dus niet te mogen en zette het vriendinnetje snel de pan terug. Sharon de tweelingzus van Priscilla zat in de kamer. Priscilla wilde de deur open houden voor haar vriendinnetje maar helaas liet ze deze de pan vallen. Priscilla wilde de pan opvangen voor haar met alle gevolgen van dien. Met als gevolg 2e en 3e graads brandwonden aan bil,hand,borst en voeten.

Zo kwam zij dus in beverwijk terecht. Gelukkig mocht ik bij haar blijven slapen en ook ik ben die 17 dagen lekker bij haar gebleven en goed verzorgd in het Rode Kruis Ziekenhuis.Ik kan je wel vertellen dat de muren op je af komen als je 17 dagen opgesloten zit, natuurlijk kon ik wel naar buiten maar dan raakte Priscilla direct in paniek, dus dat deed ik niet.

Toen de pedagogisch medewerker ons vroeg of we soms een laptop wilde gebruiken waren we aangenaam verrast. Voor ons de manier om contact te houden met vrienden ,familie en school. Priscilla kon er zelf niet zo goed op dus las ik voor haar haar Hyves berichten voor, daar straalde ze van! Ook de klas zat om een bepaalde tijd achter de pc om via msn met haar te kletsen.Daarnaast was haar hondje zwanger en die mistte zij enorm! Via de webcam konden we toch zien hoe dik ze aan het worden was! Het gaf ons een stuk afleiding en gevoel van vrijheid....

We zijn de Stichting Michael Wings erg dankbaar!!!!!Ik weet zeker dat nog vele kinderen heel veel plezier zullen beleven van dit goed doel! Inmiddels is Priscilla weer thuis en gaat het een stukje beter. We houden de stichting Michael Wings in de gaten!

Top!!!!

 

Marijke  (RKZ Beverwijk)

Hallo, ik zal me even voorstellen,
Ik ben Marijke, 15 jaartjes jong (ben nog niet zo oud).

Maar dat is juist het probleem, ik ben nog maar 15 jaar, en ik lig best veel in het ziekenhuis. Heb regelmatig astma aanvallen, waar ik zelf thuis niet over heen kan komen, omdat het thuis alleen maar erger en erger word, meestal word ik dus daarom opgenomen in het ziekenhuis.

Ik vind Michael Wings een echte top stichting, dat het na een aantal jaar weer slecht met me ging lag ik weer voor het eerst in het ziekenhuis, toen de pedogogisch medewerkster vroeg of ik een laptop wou lenen, was ik dol blij. ik kon weer met al mijn vrienden chatten, huiswerk maken want dat vond ik heel belangerijk. maar ze hadden er helaas maar 2, waardoor ik niet zo vaak kon emailen. Ook andere kinderen moesten een kans krijgen om te kunnen chatten en mailen. sinds Michael wings stichting laptops aan een aantal ziekenhuizen heeft gegeven, waaronder ook het rodekruis, kon ik hoe dan ook, elke dag een laptop lenen, waardoor ik iedere dag even kon chatten, huiswerk maken, emailen, en hyven. ik raakte niet meer snel achter op school, en mijn vrienden konden elke dag vragen of het al beter met me ging. Laptops zijn daarom erg handig, en erg nodig, niet alleen voor mij.
 

Dat was mijn verhaal. Bedankt!

 

Daniel van Wijk (VUmc Amsterdam)

Hallo,

Ik ben Daniel van Wijk 12 jaar en ik heb leukemie sinds 25 mei 2009. Ik lig regelmatig voor een langere tijd op afd 9b in de VU omdat ik dan chemo moet krijgen. Ik vind het heel fijn dat er op de afdeling laptops zijn zodat ik op Internet kan. Ik kan mijn mail lezen en kontakt houden met mijn vrienden doordat ik kan chatten. Wat ik ook heel leuk vind is dat ik films kan kijken die ik hier op de afdeling leen. Ik vind dat er in alle ziekenhuizen laptops moeten komen!

Gr Daniel van Wijk

 

Mike  (VUmc Amsterdam)

Ik ben Mike en 11 jaar en ben geopereerd aan een hersentumor hierdoor moest ik twee maanden in het ziekenhuis liggen en kon de eerste zes weken niet meer praten. Doordat ik een laptop te leen kreeg in het ziekenhuis kon ik gelukkig nog veel spelletjes doen en via de msn met de familie en vriendjes praten zodat ik deze moeilijke tijd toch door kon komen.

Mike

wow1

Much more than what I expected actually. This would be something, which most people would not look forward to, and I guess such changes are about to happen in the future too. Please make sure that would in turn be improvised also. Windows 10 preview

Michael-Wings een aanwinst in het Maxina Medisch Centrum

De laptops zijn een aanwinst voor de afdeling. Het is een activiteit op zich. We horen enkel positieve geluiden over de laptops.
De laptops worden veelvuldig gebruikt door de kinderen op de kinderafdeling en sporadisch door een aantal tweewekelijks terugkomende kinderen op de dagbehandeling.
Als de kinderen slapen is de laptop even van de ouders en maakt men hier ook dankbaar gebruik van.
Het contact met de thuissituatie, vrienden, school en familie is gemakkelijk en snel gelegd via MSN of webcam.
De Webcam wordt niet heel veel gebruikt maar soms door de oudere jeugd.
Er worden spelletjes op gedaan via internet en gegoogled.
De doelstelling die men na streeft bij uw stichting wordt mijn inziens ruim behaald.

Onne Kierkels

Pedagogisch Medewerker Kindergeneeskunde

Máxima Medisch Centrum

Michael Wing Systeem Gemini Ziekenhuis Den Helder

Hier een bericht van Martijn van Nimwegen, hoofd van de kinderafdeling van het Gemini in Den Helder.
Vandaag liggen de zalen vol. Het is dan geweldig om te zien dat zij zich kunnen vermaken met de laptops van de Michael Wing stichting.
Ik zie het nu bijna elke dag als ik over de gang loop: Zieke kinderen met een laptop op schoot. Ik ben er als leidinggevende van de afdeling echt heel blij mee!

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Het laatste Nieuws

Volg ons via

Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Volg ons via Rss

Contact informatie

Contact informatie afbeelding

Stichting Michael-Wings
G.H.Hoytinkstraat 67
1827PM Alkmaar
IBAN: NL33ABNA0552495379
Kvk nr. 37128407

Email. info@michael-wings.nl
Tel nr. 06-53183050

Email.
secretariaat@michael-wings.nl

Stichting Michael-Wings is een Anbi

U kunt hier een donatie maken