Vrienden van Michael-Wings

Op deze pagina kan tekst (met eventueel een foto) geplaatst worden van mensen die de Stichting Michael-Wings een warm hart toe dragen. Wanneer u voor de stichting een bijdrage heeft geleverd kunt u als Vrienden voor de stichting Michael-Wings een plaats krijgen op deze website.

Hierin is geen plaats om u naam te verbinden met sponsoractiviteiten.
Hiervoor is de sponsorpagina gereserveerd.

Wilt u iets leuks of een warm woord kwijt op de Site, dat kan dus. U kunt de tekst aan leveren via Pagina contact. Geef aan als u een foto wil aan leveren. Wij nemen dan vanzelf contact met u op.

Portet foto Vriend van Michael-Wings
Sasja Brouwers Vriendin van Michael-Wings
 
,,Michael klaagde nooit”……bij die uitspraak sta je dan ineens wat langer stil. Een jongen van 18 die leukemie had en zo ontzettend graag in het ziekenhuis internet had willen hebben om zijn huiswerk te mailen en contact wilde met zijn vrienden via MSN.
 Als ik de clip van Ryda bekijk en Michael voorbij zie komen in de oude beelden dan ben ik tot tranen geroerd! Hij wilde “alleen” maar internet in het ziekenhuis.
 
Ik ga nog wel eens door het lint als mijn internet niet werkt of traag is. Als je dan het verhaal van Michael leest schaam je je toch kapot? Natuurlijk kan je daar niet iedere dag bij stil staan maar wat ik wel kan, is vriendin worden van Stichting Michael-Wings omdat ik dan mijn steentje kan bijdragen aan dit fantastische systeem dat Michael bedacht tijdens zijn ziektebed.
Meer dan respect heb ik voor de vrijwilligers van Stichting Michael-Wings die de wens van Michael in vervulling laten gaan. En niet één keer maar meerdere keren. Een leven zonder internet kunnen we ons vandaag de dag niet meer voorstellen.
Laat staan als je ziek bent en al HELEMAAL als je kind bent! Dus met trots neem ik de uitnodiging aan om vriendin te worden en hoop ik dat velen zich bij dit systeem zullen aansluiten om in alle ziekenhuizen in Nederland internet aan bed te krijgen voor de kinderen.
 
Petje af voor iedereen die hieraan mee werkt!
 
XXX Sasja Brouwers
 
( Wilt u meer weten over Sasja Brouwers kijk op; http://www.sasjabrouwers.com/
 
 
06/11/2029 - 23:00
Portet foto Vriend van Michael-Wings
Anouchka van Miltenburg Vriend van Michael-Wings
Ook ik heb met bewondering en ontroering jullie website uitgebreid bekeken. Wat indrukwekkend dat Michael in een tijd waarin hij het zelf zo moeilijk had, ook bezig was met hoe hij het ziekenhuisbestaan voor andere zieke kinderen wat draaglijker kon maken. Ik maak in mijn dagelijks leven veel gebruik van internet. Om contacten te onderhouden, om mij over nieuws te laten informeren of ’s avonds om even te ontspannen. Ik heb gelukkig zelf nooit lange tijd in het ziekenhuis gelegen, maar ik kan mij zo voorstellen dat de behoefte om contact te hebben met de wereld buiten het ziekenhuis, juist dan heel groot is. Om post te ontvangen, met je vrienden te kunnen mailen, misschien zelfs wel in de klas mee te kijken of te studeren... maar belangrijker nog, om misschien heel even wat afleiding te vinden en niet alleen maar bezig te zijn met ziek zijn. Kortom, een mooi en bijzonder initiatief waar ik mij graag aan wil verbinden!
 
Anouchka van Miltenburg
Vice-voorzitter
VVD Tweede Kamerfractie
03/15/2011 - 12:13
Portet foto Vriend van Michael-Wings
Emile Roemer Voorzitter SP Tweede Kamerfractie

Het grijpt me altijd bijzonder aan als kinderen in gevecht moeten met een ernstige ziekte, zeker als ze die strijd moeten voeren in een ziekenhuis, ver van hun vrienden en klasgenoten. Isolement en wanhoop zijn vaak de metgezellen van ziekte, maar dankzij het prachtige idee van Michael kunnen we die twee uitschakelen en er troost, afleiding en perspectief voor in de plaats zetten. Zelfs al is het maar voor een paar uur per week. Met zijn ideeën heeft Michael zich een ware vriend getoond van alle zieke kinderen. Daarom word ik op mijn beurt graag vriend van de Stichting Michael-Wings!

11/19/2010 - 14:30
Portet foto Vriend van Michael-Wings
Louis van Gaal

Ik bewonder de kracht die jullie tentoonspreiden om de wens van jullie overleden zoon te vervullen. Het is een fantastisch besef hoe Michael, die zó ziek was, toch de kracht wist te vinden om andere mensen te helpen. En het is al even geweldig hoe de Stichting Michael-Wings invulling geeft aan zijn wensen en ideeën. Niet voor niets gingen mensen als Foppe de Haan, Fred Teeven en Femke Halsema mij al voor door vriend te worden van de stichting. Ook zij zien in dat kinderen in de allermoeilijkste periodes van hun leven houvast nodig hebben. Door contact te houden met hun vriendjes en vriendinnetjes en hun scholen. Computers en internet zijn daarbij tegenwoordig essentieel. Dat heeft Michael in de laatste maanden van zijn leven zelf ervaren. Zelfs in die moeilijke tijd besefte hij dat ook na hem nog andere kinderen zullen zijn, die met dezelfde problemen te kampen krijgen. Die gedachte maakt van hem een groot mens, door wiens initiatieven nog vele kleine mensen een iets aangenamer verblijf in het ziekenhuis zullen hebben. Ik draag de Stichting Michael-Wings een zeer warm hart toe en wens jullie nog veel sterkte en succes!

Louis van Gaal, trainer AZ Kampioen seizoen 2008/2009   (Vanaf 2009 Trainer/Coach Bayern Munchen)

09/02/2009 - 15:00
Portet foto Vriend van Michael-Wings
Femke Halsema, voormalig fractieleider van Groen Links.

Wat een fantastisch initiatief, maar wat een droevig lot ligt er aan ten grondslag. Ik heb ontzettend veel bewondering voor u dat u na zo’n zwaar verlies toch de kracht vindt om Michaels wens tot uitvoer te brengen. Kinderen in het ziekenhuis missen al zo veel. Een goede en snelle internetverbinding zorgt er voor dat zij in ieder geval digitaal betrokken kunnen blijven bij hun school, vrienden, sportvereniging etc. Het is voor kinderen zo belangrijk om niet alleen met hun ziekte bezig te hoeven zijn.

Kortom: van harte ondersteun ik uw initiatief. Wat zou het mooi zijn als elk (langdurig) ziek kind in het ziekenhuis zijn eigen internetverbinding heeft. Ik wil u veel sterkte en succes wensen.

Femke Halsema

05/19/2009 - 19:22
Portet foto Vriend van Michael-Wings
Edith Schippers Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VVD).

Wat een geweldig idee en wat een bewonderenswaardige inzet na zo’n ontzettend moeilijke tijd. Het moet, bij alle machteloosheid, ook een troostrijke gedachte zijn dat je iets kunt doen waarmee je voortborduurt op de bewonderenswaardige kracht van Michael.

Niemand die het niet heeft meegemaakt kan zich voorstellen hoe het is om zo jong al de grenzen van je leven te zien en voelen en om langdurig in een ziekenhuis te moeten liggen terwijl er buiten zoveel te beleven is. Dat maakt de communicatie met je vrienden en familie ongelofelijk belangrijk. Initiatieven zoals dat van jullie maken dat mogelijk voor kinderen die in dezelfde situatie zitten als Michael.

Ik krijg als kamerlid van tijd tot tijd prachtige projecten onder ogen. Jullie initiatief neemt daar een prominente plaats bij in.

Geweldig!.

Edith Schippers  Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VVD).

05/24/2009 - 11:17
Portet foto Vriend van Michael-Wings
Fred Teeven Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie (VVD).

Beste John en Virginia,

Onlangs bezocht ik jullie website en was erg onder de indruk van jullie indrukwekkende verhaal. Ik heb het verhaal een paar keer doorgelezen en de foto’s en links bekeken. Het heeft een zeer diepe indruk op mij gemaakt. Tijdens het lezen had ik af en toe het gevoel dat Michael met mij mee keek. Dit klinkt misschien heel raar, maar het is zo’n mooi initiatief dat ik echt denk dat Michael er nog heel nauw bij betrokken is. Het is bijzonder, wanneer iemand die zelf erg ziek is, zich zo inzet voor een ideaal. En nog mooier is het als de nabestaanden dit streven voortzetten. Ondanks het eigen verdriet, want als vader van 2 meiden heb ik nog meer waardering voor jullie werk! Ik draag jullie doel een warm hart toe, vandaar mijn stukje voor jullie site. Ik zal jullie mail onder de aandacht brengen van mijn collega fractiegenoten. Hoe meer bekendheid hoe beter! Ik zou nog wel een hele bladzijde kunnen vullen met tekst, maar dat lijkt mij niet goed.

Het gaat uiteindelijk om aandacht en geld die dit project moet krijgen, ik wens jullie heel veel succes en kracht toe om dit voort te zetten!

Fred Teeven Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie (VVD).

09/02/2009 - 15:08
Portet foto Vriend van Michael-Wings
Maarten van der Weijden zegt

Zo vlak voor de kerstdagen heeft Maarten van der Weijden, via zijn managementbureau, te kennen gegeven aan onze stichting dat hij Vriend van Michael-Wings is geworden. In een later stadium wil hij meer voor de stichting gaan betekenen. Op deze plek zal mettertijd zijn persoonlijk verhaal over Michael-Wings komen te staan. Op het ogenblik heeft hij het ontzettend druk.

05/27/2009 - 12:37
Portet foto Vriend van Michael-Wings
Foppe de Haan

Er werd mij gevraagd om een stukje te schrijven voor de stichting Michael-Wings. Natuurlijk doe ik dat graag, want de stichting Michael-Wings doet hartstikke goeie dingen. De stichting zorgt ervoor dat jullie via internet contact kunnen houden met vrienden en bekenden, dit helpt om je wereld groot te houden. Immers, als je lange tijd in een ziekenhuis moet verblijven, is de kans op een kleine wereld zeer groot, met als gevolg dat je steeds meer op jezelf wordt of in jezelf gericht. Iedereen heeft mijns inziens recht op goede informatie en een goed contact met 'de buitenwereld'.

Wij werken altijd met jonge mensen die een fantastisch leven hebben, alhoewel ze zich daar niet altijd bewust van zijn. Om met Maxima te spreken 'ze zeuren wel eens een beetje'. Dat is natuurlijk onterecht, maar niets menselijks is ze vreemd… Maar wij beseffen ons zeer goed dat wij, als we goed voetballen, we vooral de mensen die het moeilijk hebben, heel even hun problemen doen vergeten. Namens spelers en staf van Jong Oranje hoop en verwacht ik dat jullie dankzij Michael-Wings een betere tijd in het ziekenhuis zullen hebben.
Hou de kop ervoor.

Met vriendelijke groet,

Foppe de Haan

09/02/2009 - 15:05
Portet foto Vriend van Michael-Wings
Anker & Anker Strafrechtadvocaten

Michael was en is een voorbeeld voor velen. In zijn geest wordt thans gehandeld en worden vele zieken geholpen en krijgen zij "vleugels".
Wij ondersteunen deze actie dan ook van harte!

Anker & Anker Strafrechtadvocaten te Leeuwarden

09/02/2009 - 15:10

Het laatste Nieuws

Volg ons via

Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Volg ons via Rss

Contact informatie

Contact informatie afbeelding

Stichting Michael-Wings
G.H.Hoytinkstraat 67
1827PM Alkmaar
IBAN: NL33ABNA0552495379
Kvk nr. 37128407

Email. info@michael-wings.nl
Tel nr. 06-53183050

Email.
secretariaat@michael-wings.nl

Stichting Michael-Wings is een Anbi

U kunt hier een donatie maken