Wat is ANBI status?

 

ANBI-status voor Stichting Michael-Wings

Sinds 1 januari 2010 staat Stichting Michael-Wings in de lijst met Goede Doelen, welke door de Belastingdienst wordt opgesteld. Deze Goede Doelen worden aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

Wat betekent dit voor Stichting Michael-Wings?

Het verkrijgen van de zogenaamde ANBI aanstelling betekent dat Stichting Michael-Wings gezien mag worden als volwassen en eerlijke instelling, wat de transparantie van de organisatie ten goede doet komen. Met deze aanstelling wordt bekrachtigd dat Stichting Michael-Wings al het sponsor- en donatiegeld voor 100 procent besteedt aan de organisatiedoelstelling. Voor Stichting Michael-Wings betreft dit de realisatie van internet aan bed voor alle zieke kinderen die tijdens korte- of langdurige opnamen in ziekenhuizen of zorgcentra moeten verblijven. Deze doelstelling wordt vertaald in het Michael-Wing System.

Wat betekent dit voor mij als sponsor of donateur?

Naast het feit dat Stichting Michael-Wings zich naar buiten toe kan profileren als een transparante organisatie brengt de ANBI aanstelling ook gunstige voordelen met zich mee voor sponsoren en donateurs. Stichting Michael-Wings is geheel afhankelijk van giften om haar doelen te kunnen verwezenlijken. De externe hulp van sponsoren en donateurs vormt dan ook een essentiële drijfveer in het voortbestaan van de organisatie. Met de status van Algemeen Nut Beogende Instelling zijn alle giften aan Stichting Michael-Wings vanaf heden aftrekbaar van het belastbaar inkomen (zie voor toelichting, www.anbi.nl).

Zou u graag verdere informatie ontvangen?

Mocht uw interesse zijn gewekt, en zou u graag meer willen lezen over de technische voorwaarden van de ANBI-status verwijzen wij u naarwww.anbi.nl of www.anbi.nl/anbi-goede-doelen/. U kunt deze site raadplegen om u uitgebreider te laten informeren over de ANBI-status.

Indien u vragen heeft die direct gerelateerd zijn aan Stichting Michael-Wings kunt u deze stellen via info@michael-wings.nl.

 

 

 

 

 

Het laatste Nieuws

Volg ons via

Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Volg ons via Rss

Contact informatie

Contact informatie afbeelding

Stichting Michael-Wings
G.H.Hoytinkstraat 67
1827PM Alkmaar
IBAN: NL33ABNA0552495379
Kvk nr. 37128407

Email. info@michael-wings.nl
Tel nr. 06-53183050

Email.
secretariaat@michael-wings.nl

Stichting Michael-Wings is een Anbi

U kunt hier een donatie maken